Čtvrtek, 21 listopadu, 2024
novinky
PR článek
- Reklama -Newspaper
ZajímavostiCo patří a naopak nepatří do italské kuchyně?

Co patří a naopak nepatří do italské kuchyně?

Patříte mezi milovníky italské kuchyně? V tomto článku vám představíme několik základních pravidel, co při její přípravě dodržet a čeho se naopak rozhodně vyvarovat.

Italská kuchyně se právem těší velké oblibě. Láká nejen na dokonalou pizzu, ale také na lahodné těstoviny, saláty, vhodné upravené druhy masa a mořských plodů či polévky. Její velkou předností je lehkost, ale především prvotřídní kvalita, čerstvost a kombinace surovin.

Co do italské kuchyně patří?

  • Vždy používejte pouze kvalitní suroviny. Italská kuchyně je oblíbená právě pro jasně danou a relativně jednoduchou kombinaci lokálních surovin. Žádné překotné kombinace a velká věda.
  • U všech použitých surovin je klíčová jejich čerstvost. Pokud chcete připravovat italskou kuchyni, ať vás ani nenapadne sáhnout po polotovaru, nebo do mrazáku.
  • K ochucení italských jídel se používá především sůl a pepř. Samozřejmě poté bazalka, oregano a další, ale rozhodně ne žádné kořenící směsi, nebo exotická koření. Jednoduchost je základem.
  • Italská kuchyně by bez těstovin nebyla, jsou totiž její nedílnou součástí. V nabídce naleznete velké množství různých druhů, které jsou velmi kvalitní. Musíte však ty kvalitní také koupit, v nejlepším případě si vyrobit. Z těch nejlevnějších v obchodě moc nevykouzlíte.
  • Neodmyslitelnou součástí každého pokrmu jsou různé druhy zeleniny, která je servírována jak čerstvá, tak i tepelně upravovaná. Mezi často používané druhy patří rajčata, papriky, cukety, chřest, lilek či fenykl.


Čemu se rozhodně vyvarovat?

  • Nikdy nenahrazujte rajčata kečupem. A to ani tím sebelepším. Povolená jsou čerstvá rajčata, případně spařená, nebo nakládaná. Kečup do italské kuchyně rozhodně nepatří.
  • Nepoužívejte u nás tolik populární Eidam. Ten se možná hodí na obalení, ale pokud má být cílem italský pokrm, vyvarujte se mu.
  • Hotové těstoviny nikdy neprolévejte studenou vodou a vždy jako první dělejte omáčku. Hotové těstoviny do ní ihned přidejte, žádné odkládání vedle plotny.
  • Recepty nepočešťujte, ale držte se originálních receptur. Nikdy to nebude lepší, než vymysleli dávno před vámi.


Tip: Patříte mezi milovníky italské kuchyně, ale nespokojíte se s náhražkami? Objednejte si pravou italskou kuchyni přímo od rozvoz pizzy Brnoarozvozu těstovin Brno. A nejen ji, ale všechny ikonické speciality připravené rozeným Italem pouze z těch nejlepších surovin.

Naše weby

Nejnovější články

- Reklama -Newspaper

Ostatní právě čtou

Další články autora

- Reklama -Newspaper